ေထြရာေလးပါး ဖါးေအာက္သား မွ လႈိုက္လွဲစြာၾကိဳဆိုပါသည္။
HOME
နည္းပညာဆိုင္ရာ
စာေပဆိုင္ရာ
အက်ိဳးေဆာင္လုပ္ငန္းမ်ား
ေဆာ့၀ဲလ္ဆိုင္ရာ
ရည္ရြယ္ခ်က္
ဘာသာေရး
ဆက္သြယ္ရန္
နည္းပညာဆိုင္ရာ1
နည္းပညာဆိုင္ရာ 2
နည္းပညာဆိုင္ရာ2.1
နည္းပညာဆိုင္ရာ 2.2
နည္းပညာဆိုင္ရာ 3
နည္းပညာဆိုင္ရာ 3.1
နည္းပညာဆိုင္ရာ4
စာေပဆိုင္ရာ 1
စာေပဆိုင္ရာ2
စာေပဆိုင္ရာ 3
စာေပဆိုင္ရာ 3.1
စာေပဆိုင္ရာ 3.2
စာေပဆိုင္ရာ 3.3
စာေပဆိုင္ရာ 3.4
စာေပဆိုင္ရာ 4
စာေပဆိုင္ရာ 5
စာေပဆိုင္ရာ 5.1
စာေပဆိုင္ရာ 5.2
စာေပဆိုင္ရာ 5.2 1
စာေပဆိုင္ရာ 5.2 2
စာေပဆိုင္ရာ 5.2 3
စာေပဆိုင္ရာ 6
ေဆာ့၀ဲလ္ဆိုင္ရာ 1
ေဆာ့၀ဲလ္ဆိုင္ရာ 2
ေဆာ့၀ဲလ္ဆိုင္ရာ3
ေဆာ့၀ဲလ္ဆိုင္ရာ 4
ေဆာ့၀ဲလ္ဆိုင္ရာ 5
Sunday 13 October 2013
အရက္နဲ႔ တဲြဖက္ မစားသင့္တဲ့ စားစရာမ်ား
အရက္နဲ႔ တဲြဖက္ မစားသင့္တဲ့ စားစရာမ်ား
(၁) မုန္လာဥနီ မုန္လာဥနီထဲမွာ ပါတဲ႔ မုန္လာဥနီ ဓါတ္က အရက္ထဲမွာ ပါတဲ႔ အရက္ျပန္နဲ႔ ဓါတ္ေပါင္းရင္ အဆိပ္ပါတဲ႔ ဓါတ္ပစၥည္းေတြ ထြက္တတ္တယ္။ (၂) ပဲတီစိမ္းအဖတ္ ပဲတီစိမ္း အဖတ္ ခ်က္လုပ္တဲ့အခါ ေက်ာက္ခ်ဥ္ အသင့္အတင့္ ထည္႔ရပါတယ္။ ဒါေၾကာင့္ ပဲတီစိမ္း အဖတ္နဲ႔ အရက္ကုိ တဲြစားမိရင္၊ အရက္ျပန္က ေသြးထဲမွာ ေနတဲ႔အခ်ိန္ ၾကာရွည္ လာေစၿပီး အရက္ပုိမူး ေစတယ္လုိ႔ ဆုိတယ္။ (၃) ဝက္အူေခ်ာင္း ဝတ္အူေခ်ာင္းထဲမွာ nitrosoamines ဓါတ္ပါလုိ႔ အရက္နဲ႔ တဲြျပီး စားေသာက္ရင္ အသည္းကုိ ထိခိုက္နုိင္တဲ့ အျပင္ အစာအိမ္နဲ႔ အူကင္ဆာ ေတြကုိလည္း ျဖစ္ေစနုိင္တယ္လုိ႔ သိရပါတယ္။ (၄) အသားကင္ အသားကင္တဲ႔အခါ benzpyrene လုိ႔ေခၚတဲ့ ကင္ဆာေရာဂါ ျဖစ္ေစနုိင္တဲ႔ ဓါတ္ပစၥည္း တစ္မ်ိဳး ေပၚထြက္ တတ္တယ္။ အရက္ထဲမွာ အရက္ျပန္ဟာ အစာအိမ္နဲ႔ အူရဲ့ ေသြးေၾကာေတြ က်ယ္လာေစျပီး ကင္ဆာ ျဖစ္ေစနုိင္တဲ႔ ဓါတ္ပစၥည္းေတြ ေသြးေၾကာထဲကုိ အလြယ္တကူ ဝင္လာ ေစနုိင္ပါတယ္။
No comments:
Post a Comment
Newer Post
Older Post
Home
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
ဆက္သြယ္ရန္
foxyform
No comments:
Post a Comment